Selinä Nera

22-VUOTIAS AVOIN, SINNIKÄS JA AKTIIVINEN TURKULAINEN HALLINTOTIETEEN OPISKELIJA JA VAIKUTTAJA

Tällä hetkellä toimin Vihreiden Nuorten puheenjohtajana, Turun vammaisneuvoston vpj:nä ja Vihreiden nuorten liittohallituksessa sosiaalipolitiikka vastaavana, aktiivina vammaisjärjestöissä ja varaedaattorina opiskelijapolitiikassa.

Lapsuuteni olen asunut Turussa pikkusiskon, isoveljen ja äitini kanssa. Vapaa-ajalla tykkään uida, laulaa, kirjoittaa sekä viettää aikaa läheisten ihmisten kanssa. Olen kohdannut vähemmistöön kuuluvana paljon eriarvoistavia rakenteita ja kohtelua sekä tutustunut erilaisista taustoista tuleviin ihmisiin.

Olen tinkimätön yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolustaja. En voi katsoa vaan vierestä kun ihmisiä ja luontoa ei kunnioiteta riittävästi, ja siksi olen mukana politiikassa.

Kiinnostuin vaikuttamisesta jo ala-asteella, koska huomasin ympärilläni epäkohtia, joihin halusin vaikuttaa. Lähdin mukaan Turun nuorisovaltuuston toimintaan sen perustamisvuonna 2014.

Toimin aktiivisena jäsenenä nuorisovaltuustossa 6 vuotta. Koin osallistumiseni toiminnassa tärkeäksi, koska nuorissa kuten muuallakin yhteiskunnassa pitää olla edustusta monipuolisesti. Sain myös kunnian toimia sosiaali- ja terveyslautakunnan edustajana 2 kautta. Tuolloin heräsi kiinnostukseni vaikuttamisen taustalla vaikuttaviin rakenteisiin ja organisaatioihin.

Jo yläasteella toimin oppilaskunnan puheenjohtajana ja aloitin oman blogin kirjoittamisen (potkulaudallapariisiin.com), jossa puhun vieläkin aktiivisesti vähemmistöjen oikeuksista. Nuoresta iästä huolimatta halusin kanavan, jonka kautta pystyin nostamaan esiin epäoikeudenmukaisia tilanteita. Lukioaikoina heräsi yhä suurempi kiinnostukseni yhteiskuntaan ja psykologiaan. Lukiossa sain toimia oppilaskunnassa ja suoritin Varsinais-Suomen vaikuttajakoulun, missä opin valtavasti eri vaikuttamiskanavista. Tämän jälkeen olen toiminut vihreiden nuorten paikallisjärjestöjen hallituksissa sekä Vihreiden nuorten sosiaalipoliittisen työryhmän puheenjohtajana.

Halu ymmärtää ihmisoikeuksia, yhteiskuntaa ja ihmisten toimintaa on yhä voimakkaampi, ja jatkan nykyään samojen asioiden parissa yliopistossa pääaineenani julkisoikeus. Tieto hallinnollisistaprosesseista ja lainsäädännöstä päätöksenteon taustalla auttaa vaikuttamaan politiikassa niihin asioihin, mihin realistisesti voi vaikuttaa.

– Selinä